Boek: Warehouse Management volgens de laatste best practices

Op woensdag 1 september 2021 lanceerde Jeroen van den Berg de herziene druk van zijn boek ‘Highly Competitive Warehouse Management’. Het boek is volledig geactualiseerd naar de hedendaagse praktijk.

De auteur laat zien hoe je van een willekeurig magazijn in pakweg drie jaar een best-in-class operatie maakt. Lezers kunnen zelf een actieplan voor hun warehouse samenstellen uit een reeks van best practices in logistieke processen, managementprincipes, logistieke software en ketensamenwerking. Ze krijgen hierbij hulp van de online warehouse maturity scan die de voornaamste knelpunten in het warehouse identificeert.

De vorige druk van het boek dateert uit 2012 en de wereld is sindsdien flink veranderd. Economisch turbulente tijden, toegenomen mondialisering, de duurzaamheidstransitie en de coronapandemie hebben de kwetsbaarheid van logistieke ketens blootgelegd. Tegelijkertijd ontketende e-commerce een digitale revolutie waar traditionele logistieke netwerken evenmin een pasklaar antwoord op hadden.

Om het hoofd te bieden aan deze uitdagingen heeft de logistieke wereld in het afgelopen decennium nieuwe best practices bedacht. “Sommige best practices uit 2012 zijn nog steeds actueel, maar met name de logistieke processen en IT zijn behoorlijk op de schop gegaan”, aldus de auteur. “Bovendien zie je dat warehouses sneller moeten kunnen inspelen op veranderingen in de keten. Dus laat ik zien hoe je magazijnen meer wendbaar en schaalbaar maakt.”

Over Jeroen van den Berg:

Jeroen van den Berg (1967) is expert in warehouse management. In zijn werk als adviseur, auteur, trainer, spreker of onderzoeker, daagt hij mensen uit om de big picture te zien en de obstakels te overwinnen die vooruitgang tegengaan in bedrijven. Hij heeft het talent om complexe problemen te structureren zodat ze eenvoudig te begrijpen worden.

Hij is auteur van ‘Integral Warehouse Management’ (2007) en de herziene uitgaves ‘Highly Competitive Warehouse Management’ (2012, 2021). In 1996 promoveerde hij aan de Universiteit Twente met zijn proefschrift ‘Planning and Control of Warehousing Systems’.

Ontmoet Jeroen op Logistics & Automation tijdens zijn kennissessie over Trends in Warehousing. 

Donderdag 9 september

Trends in warehousing

Jeroen van den Berg - Adviseur - Jeroen van den Berg Consulting
12:00 - 12:30 uur

In de sessie gaat Jeroen van den Berg in op de veranderingen die we de laatste jaren hebben gezien in warehousing.

Registratie vooraf is verplicht

Deel dit bericht:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Scroll naar top