Veel gestelde vragen over Logistics & Automation

Het belangrijkste nieuws, we gaan door! De extra maatregelen die de overheid heeft afgekondigd hebben geen gevolgen voor de organisatie van Logistics & Automation. Om je zo goed mogelijk van informatie te voorzien, vind je de meest gestelde vragen terug in onze FAQ.

In de oorspronkelijke stap 4 van het openingsplan van de Nederlandse overheid zijn evenementen met doorstroom (zoals beurzen) weer toegestaan. Dat blijft onveranderd, omdat deze evenementen worden gehouden in zogeheten doorstroomlocaties. Dat betekent dat beurzen en evenementen door mogen gaan. Wel worden in de periode van 10 juli tot en met 13 augustus de spelregels tijdelijk veranderd. Er geldt een maximum van 1 bezoeker per 5 m2.

 

Vooralsnog gelden de extra maatregelen tot en met 13 augustus. In de tweede helft van augustus zijn alle volwassenen die dat willen volledig gevaccineerd. Wij hebben daarom alle vertrouwen dat wij onze beurzen en evenementen vanaf half augustus weer kunnen opstarten, zoals van ouds. Dat wil zeggen zonder 1,5 meter afstand en met 100% bezoekerscapaciteit. Mogelijk wel met toegangsbewijzen, maar gezien het feit dat vanaf half augustus alle volwassenen die dat willen volledig zijn gevaccineerd, zien wij dat ook met vertrouwen tegemoet. In ieder geval: alle draaiboeken liggen klaar om weer van start te gaan, mét of zonder aanvullende maatregelen.

De rol van een beurs is in veel opzichten erg belangrijk. Er zijn meerdere sectoren in Nederland die de negatieve gevolgen van de coronapandemie hebben ervaren. De Nederlandse overheid ziet beurzen daarom als de aanjagers van het herstel van de economie. Hier komen vraag en aanbod samen, worden de innovaties van morgen gepresenteerd en ontmoet zakelijk Nederland elkaar. Er zijn industrieën die tot 40 procent van hun jaarlijkse omzet realiseren op beurzen. Ook voor andere dienstverleners is een beurs onmisbaar, denk aan de standbouwers. Verder profiteert de lokale en regionale economie mee op het moment dat een beurs of evenement plaatsvindt, zoals hotels, taxidiensten en restaurants.

Wij hebben in de afgelopen periode een grootschalig onderzoek gedaan onder bezoekers van beurzen die dit najaar plaatsvinden. In totaal namen meer dan 6.000 respondenten hieraan deel. Hieruit bleek dat 90% van de bezoekers van plan is om dit najaar weer beurzen te gaan bezoeken. Bovendien is deze enquête afgenomen voor de persconferentie van 28 mei j.l., waarin bekend werd gemaakt dat de kans groot is dat evenementen vanaf 26 juni weer zijn toegestaan. Wij verwachten dat de bereidheid onder bezoekers na deze persconferentie verder is toegenomen.

Easyfairs Nederland volgt hierin de maatregelen vanuit de overheid.

In eerste instantie volgen wij de maatregelen vanuit de overheid. Wij hebben in ieder geval in de afgelopen periode onze luchtbehandelingssystemen verder geoptimaliseerd. Dit helpt ook om de overdracht van luchtweginfecties, zoals COVID-19, te beperken. Bovendien heerst er nu een nog gezonder en prettiger binnenklimaat in onze beurshallen.

Ja, de horeca op onze beurzen en evenementen is geopend. Ook hierin volgen wij de richtlijnen vanuit de overheid.

In geval van annuleren door de klant gelden de annuleringsvoorwaarden zoals opgenomen in de betreffende overeenkomst. Mocht Easyfairs zelf onverhoopt (moeten) besluiten tot annulering van een beurs of evenement, dan bekijkt Easyfairs van geval tot geval of het betreffende evenement kan worden verplaatst naar een nieuwe datum.

Als er een mogelijkheid wordt geboden op de beurs- of eventwebsite om u in te schrijven voor de nieuwsbrief, dan raden wij u dat van harte aan. Verder adviseren wij u om onze website en social media kanalen te volgen. Wij plaatsen hier regelmatig updates. Ook plaatsen wij meerdere keren per maand een video-update op onze social media kanalen, waarin onze algemeen directeur kort en bondig stilstaat bij de actualiteit. Wij noemen deze korte video’s: EasyTalks.

Scroll naar top