Laat je informeren en inspireren door experts

Logistics & Automation bood een rijkgevuld en kwalitatief kennisprogramma waarin experts hun jarenlange kennis expertise en ervaring deelden omtrent actuele topics op het gebied van intralogistieke oplossingen en supply chain management. Thema’s die aan bod komen zijn: automatisering voor logistiek en verpakken, slimme software en technologie, logistiek vastgoed en supply chain footprint. Harm Beerens van Contentcreatie trad twee dagen lang op als dagvoorzitter en draagt zorg voor een naadloze aansluiting van alle kennissessies.

EasyFairs-Automation-0373
Spreker-programma-Harm

Moderator

Harm Beerens - Harm Beerens Contentcreatie

Harm Beerens is freelance journalist en contentspecialist op het gebied van logistiek en supply chain management. Al meer dan 20 jaar onderzoekt hij trends en schrijft hij artikelen voor toonaangevende media zoals Logistiek.nl en Supply Chain Magazine. Hij was inhoudelijk betrokken bij vele logistieke evenementen en is een verbinder van logistieke communities. Tijdens Logistics & Automation neemt hij de rol van dagvoorzitter in het theater op zich. 

Woensdag 8 september

Spreker-programma-pagina-website-Robert

Trends & ontwikkelingen rondom magazijnrobotisering

Robert van Ree - Logistiek expert - Servator Group
10:00 - 10:30 uur

Steeds meer magazijnen worden geautomatiseerd wat veel vragen oproept bij bedrijven die hierin ook interesse hebben. Wat is het verschil tussen mechanisering en robotisering? Wat zijn de laatste ontwikkelingen op beide gebieden? Welk concept moet je kiezen? Wat zijn de kosten en besparingen? Wat zijn de risico’s?

Pascal van Beek
Don-Brewel

Warehouse automatisering als strategie realisator

Pascal van Beek - Managing Director - UC Group
Don Brewel – Director Contract Logistics - Jan de Rijk
10:30 - 11:00 uur

Het landschap van logistieke dienstverlening veranderd, zo zag ook Jan de Rijk, een van Nederlands grotere logistieke dienstverleners. In 2020 bogen ze zich over de vraag hoe ze met de competenties die in de organisatie aanwezig waren een transitie te maken naar nieuwe en aanvullende dienstverlening voor haar klanten. De keuze voor investering in mechanisatie met in de kern van de oplossing een Autostore systeem, blijkt een schot in de roos.

Spreker-programma-pagina-Renee-Geujen

Roadmap to a futureproof warehouse

René Geujen - Director Plan Development - Next Level Development
11:00 - 11:30 uur

Rene Geujen van Next Level bespreekt alle ontwikkelingen op het gebied van ‘Toekomstbestendig logistiek vastgoed’. Hij geeft tips op het gebied van duurzaamheid en locatie. Verder gaat hij in op de gebouwconfiguratie; hoe ontwikkel je modulair, schaalbaar en bouw je toekomstbestendig? Ook geeft hij zijn visie op future logistics: wat is de impact van robotisering op het gebouw? In logistiek en planontwikkeling heeft René meer dan 20 jaar ervaring en heeft zowel aan de aanbodzijde als aan de vraagzijde zijn kennis en ervaring opgedaan.

Paul-Grefen

De Digitale Transformatie van uw Supply Chain

Paul Grefen - Hoogleraar, Principal Architect - Technische Universiteit Eindhoven, Atos Digital Transformation Consulting, Grefen Digital Business Architecture
11:30 - 12:00 uur

In deze sessie krijgt u – kort maar krachtig – een overzicht van de invloed van de digitale transformatie op uw supply chain. We bespreken wat er veranderen kan door toepassing van moderne IT, maar ook wat er veranderen moet om bij te blijven in de snel veranderende wereld van digital business. We zien dat het toepassen van technologie zonder adequaat inzicht in de ‘nieuwe business’ meestal geen goed idee is.

Spreker-programma-pagina-Hessel

Impact op warehouse activiteiten door trends in supply chain van producent met voorbeeld van RAVAS

Hessel Visser - Auteur van diverse logistieke boeken, zoals het boek Werken met logistiek
12:00 - 12:30 uur

Samen met professor Ad met Van Goor ontwikkelde Hessel het integrale logistieke concept (ILC) om de keten opnieuw op te zetten en/of te herstructureren. Hij zet ons tijdens zijn presentatie, aan de hand van recent onderzoek en diverse praktijkvoorbeelden zoals RAVAS mobiel wegen, aan na te denken over de opzet van onze supply chain. Zijn we goed bezig of moeten we van richting veranderen?   

Spreker-programma-pagina-website

Voorraadmanagement in onzekere tijden

Jan Kraaijeveld - Business & Development Manager - Slimstock
14:00 - 14:30 uur

Grondstoffenschaarste, een dwarsliggend containerschip in het Suezkanaal of COVID-19: stuk voor stuk behoorlijke uitdagingen voor je voorraadbeheer. Hoe ga je hier als bedrijf mee om? Aan de hand van praktijkvoorbeelden stomen we je klaar voor de toekomst, zodat jij altijd de optimale voorraad hebt voor je klanten.

Spreker-programma-pagina-ericjpg

Trends in flexibele geautomatiseerde logistieke oplossingen

Eric Hereijgers - Senior Consultant Logistics - St. Onge Compnay
14:30 - 15:00 uur
Er worden steeds meer flexibele, geautomiseerde oplossingen ontwikkeld voor magazijnen. In het verleden waren deze vaak groot, duur en star. Tegenwoordig zijn er veel meer kleinschalige, flexibele en schaalbare oplossingen. In deze presentatie worden enkele ontwikkelingen getoond en hoe deze in magazijnen toegepast kunnen worden.
Spreker-programma-pagina-allard

Van gevoel naar onderbouwing

Allard Peursum - COO - Hamat Holding
15:00 - 15:30 uur

Maak kennis met Hamat, dé deurmat- en vloerenspecialist voor de woonbranche. Allard Peursum (COO) vertelt over de overstap naar een nieuw WMS dat minder maatwerk en onnodige complexiteit bevat. Het stuurt de productielogistiek, het hoogbouw kranenmagazijn en het orderpickproces – met voice picking – nog beter aan. Hamat koos voor een hechte partnerschap met de WMS-leverancier, een visie op logistiek waarin de kernwaarden van Hamat centraal staan en datagedreven werken.

Donderdag 9 september

Spreker-programma-pagina-william
Vincent

Magazijnlogistiek: zelf doen of uitbesteden?

William van der Aa - Logistiek expert - Servator Group
Vincent Portier - Manager Logistieke Optimalisatie - Swiss Sense
10:30 - 11:00 uur

Je omzet groeit, klanteisen worden complexer en levertijden en marges staan onder druk. Je vraagt je af: logistiek, uitbesteden of zelf uitvoeren? Deze strategische keuze gaat verder dan alleen een kostenafweging.
Ook Swiss Sense zag zich genoodzaakt voor haar textielmagazijn een afweging te maken tussen uitbesteden of zelf blijven uitvoeren. Aan de hand van de Swiss Sense case bespreken we in deze presentatie de voor- en nadelen van zelf doen versus uitbesteden en geven we tips hoe je de juiste afweging kunt maken.

Spreker-programma-Johan-Faes

Van reactief werken naar integraal overzicht: een introductie in verpakkingsmanagement

Johan Faes - CEO - Faes
11:00 - 11:30 uur

Een introductie in verpakkingsmanagement, dat gaat over integraal overzicht in plaats van reactief werken. Met een helicopterview wordt er proactief naar het volledige proces van supply chain gekeken. Aan de hand daarvan wordt een beleid opgesteld dat zorgt voor uniformiteit en efficiëntie. Uiteindelijk leidt dit bovendien tot besparing van veel onnodige kosten.  

Spreker-programma-pagina-Moonen

Verhuizing & automatisering in disruptieve tijden

Roland van Bussel - COO - Moonen Packaging
11:30 - 12:00 uur

Hoe organiseer en manage je een verhuizing en automatiseringsslag in een warehouseoperatie, in een tijd dat disruptie hoogtij viert? Welk stappenplan is gehanteerd? Hoe zorg je ervoor dat je goed kunt inspelen op onverwachte situaties? Hoe manage je risico’s? Dit alles komt aan bod in deze sessie. 

Spreker-programma-pagina-Jeroen

Trends in warehousing

Jeroen van den Berg - Adviseur - Jeroen van den Berg Consulting
12:00 - 12:30 uur

Op 1 september publiceerde Jeroen van den Berg de nieuwste uitgave van zijn boek “Highly Competitive Warehouse Management” met een update van de hedendaagse processen en technologieën. In de presentatie ging de spreker in op de veranderingen die we de laatste jaren hebben gezien in warehousing.

Screenshot 2021-04-30 at 09.16.34

Hoe kan je meer doen met bedrijfsdata in cloud applicaties met behulp van iSHARE.

Gerard van der Hoeven - Executive director - iShareWorks
13:30 - 14:00 uur

“Data is de motor van de economie, maar veel data van bedrijven staat verborgen in cloud applicaties. Wie gebruikt die data eigenlijk en kan je daar als organisatie ook wat mee? Leer hoe ook jij met  iSHARE controle krijgt over jouw data in de cloud, en slimmer kan werken door die data te benutten.”

Spreker-programma-pagina-Marten
Spreker-programma-pagina-Wilbert

Hoe transformeer je een 200 jaar oud bedrijf naar een moderne supply chain?

Marten van der Zee - Vice President Operations EMEA - Libbey
Wilbert Stoutjesdijk - Director Innovation & Senior logistics engineer - UC Group
14:00 - 14:30 uur

Vanuit het bepalen van het supply chain master plan heeft Libbey diverse verbeterprojecten gedefinieerd door middel van de inzet van mechanisatie, digitalisering, AGV’s en robots. Denk groot, begin klein, wees flexibel!

Spreker-programma-pagina-Jeffrey
Spreker-programma-pagina-Ties

Je magazijn slim en efficiënt optimaliseren: Hoe pak je dat aan?

Jeffrey Verberne - Business Consultant Warehouse - Zetes
Ties Bazelmans - Key Accountmanager - T&L
14:30 - 15:00 uur

Het volledig automatiseren van uw magazijn. Veel mensen willen het, maar weten niet precies waar te beginnen. Procesoptimalisatie van het magazijn genereert meer omzet en verhoogt de klanttevredenheid. Maar hoe bereikt u dat? Samen met SHI, één van onze klanten, vertellen we u hoe uw magazijn volledig kunt optimaliseren in 3 stappen. Wat zijn de do’s and don’ts? Hoe stelt u prioriteiten en waar moet u op letten?

Op de hoogte blijven?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of volg ons op social media. 

Scroll naar top